Zeci de zboruri au fost anulate în Marea Britanie

Companiile aviatice au fost nevoite să-și anuleze zboruri, interne și internaționale, în Marea Britanie, din cauza furtunii Ciara, informează BBC.

Condițiile meteo din acest weekend au determinat și alte companii de transporturi persoane să restricționeze anumite călătorii iar câțiva transportatori feroviari și-au anunțat și restricții de viteză în anumite zone duminică, 9 februarie.

Serviciul local de Meteorologie din Irlanda a emis, ieri, un cod portocaliu de vânt puternic pentru toate regiunile iar, astăzi, se așteaptă ca furtuna să se extindă.

Atenționare MAE pentru românii care intenționează să călătorească în Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul Marii Britanii va fi afectat de furtuna Ciara.

Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 96 km/ oră în interiorul insulei și 128 km/oră în zonele de coastă.

Un cod galben de vânt a fost anunțat pentru Scoția, Irlanda de Nord, nordul Angliei și nordul Țării Galilor.

Din cauza vântului puternic, sunt posibile perturbări ale traficului aerian – întârzieri şi anulări de zboruri pe Aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick și City. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor de zbor/aeroporturilor despre starea curselor pe care urmează să le efectueze.

De asemenea, sunt posibile perturbări ale circulației rutiere şi feroviare datorită rafalelor de vânt puternice și ploilor torențiale. Se recomandă evitarea transportului feroviar duminică.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: + 44 (0) 77 387 16 335; Consulatului General la Manchester: +44 (0) 75 35 604 342; Consulatului General la Edinburgh: +44 (0) 7951 858 445. Sursa foto: metoffice.gov.uk